Трећа Сигурна кућа до лета

Весна Станојевић, координаторка Саветовалишта против насиља гостујући у Јутарњем дневнику изјавила да ће највероватније до лета у акцији РТС-а и Саветовалишта бити обезбеђена средства за још једну Сигурну кућу.

Две Cигурне куће у Београду одавно нису довољне, зато РТС и Саветовалиште против насиља воде акцију за отварање још једног таквог склоништа, рекла је гостујући у Јутарњем дневнику Весна Станојевић, координаторка Саветовалишта против насиља.

Весна Станојевић, координаторка Саветовалишта каже да ће највероватније у јуну бити прикупљено довољно средстава да буде отворена још једна Cигурна кућа.

Боравак у сигурној кући, ма колико дуго трајао, није трајно решење, каже Весна Станојевић.

Морају да се стекну услови да жена са својом децом нормално живи, јер ће се, у супротном, вратити у насилнички однос, од којег покушава да побегне.

"Све друштвене и државне институције требало би да се ангажују да се жене помогне када изађе из сигурне куће. Треба јој помоћи материјално, финансијски, да би могла да се потпуно осамостали."

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво