Породично насиље је злочин - спречимо га заједно

Помозите да жртве насиља осете сигурност и добију шансу за бољи живот.

Низом медијских кампања за акцију прикупљања средстава за изградњу нове Сигурне куће, Јавни медијски сервис Србије потрудиће се да Србија сазна,чује, види и активно учествује у овом важном послу -спречавање  насиља у породици.

Насиље у породици је понашање којим један члан породице угрожава телесни интегритет, душевно здравље или спокојство другог члана породице"(Породични закон Републике Србије).

Појава породичног насиља није продукт модерног времена већ управо доказ међугенерацијске трансмисије, кажу стручњаци (данашњи насилници и жртве најчешће су  у детињству и сами били сведоци или жртве насиља у примарним породицама).

Насиље није увек лако доказати. Жртве су често заплашене и несигурне да признају и пријаве насиље.

Сигурне куће за жртве породичног насиља, свуда у свету, јесу тај преко потребан „мост"и адекватно решење за жртве насиља.

У институцијама овог типа жртве су збринуте и заштићене од насилника, пружа им се сва потребна стручна медицинска и правна помоћ, указује се и могућност остварења економске независности (кроз запослење) ...

Сигурне куће су шанса за извесност мирније будућности жртава породичног насиља.

Спречимо заједно породично насиље у Србији!

Не остављајмо жртве насиља да живе у страху!

Изградимо заједно још једну Сигурну кућу! Укључите се и Ви!

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво