Читај ми!

Нова дискографија

Албум „Јохан Себастијан Бах – Живот у музици” ансамбла Les Arts Florissants, објавила је 5. априла издавачка кућа Хармониа мунди.

Овим пројектом, који ће обухватити неколико снимака, чланови поменутог ансамбла и диригент Пол Егњу покушаће да кроз Бахове кантате дочарају живот и личност овог барокног композитора. Пратиће његово стваралаштво од самих почетака у родном Ајзенаху, до бројних намештења у Арнштату, Милхаузену, Вајмару и Кетену. Такође, представиће и музику коју је Бах компоновао за аудуцију за место кантора у Лајпцигу, као и неколико кантата насталих у позном стваралачком периоду, у оквиру годишњих циклуса црквене музике које писао у овом граду.

На првом издању, које представљамо у емисији, налазе се три кантате које је Бах компоновао током прве деценије 18. века, између којих су интерполиране оргуљске композиције и једна кантата Баховог претходника на месту кантора у Лајпцигу, Јохана Кунауа. Чланови ансамбла Les Arts Florissants следили су Бахове белешке које је наменио за извођење у Милхаузену, те поред инструменталног ансамбла, извођачки састав чине и четири соло певача и четворогласни хор. Солисти су: Миријам Алан, сопран, Мартен Енгелћес, контратенор, Томас Хобс, тенор и Едвард Гринт, бас

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије