Читај ми!

Музика света – Концерт Алогтеа Охоа и његовог састава Sounds of Joy

Репродукујемо снимак концерта Алогтеа Охоа и његовог састава Sounds of Joy забележен 29. јула прошле године на фестивалу Вомад у Вилтширу.

Овог певача из северноисточе Гане, припадника Фрафра народа, музички критичари описују као изузетног и живописног уметника, а његову музику као афро-футуристички пентатонски ватромет. Охова каријера се веома споро развијала. Као дечак био је опчињеном музиком, па је испрва певао у сеоском госпел хору, што је оставило дубок траг на његово касније стваралаштво. Први албум је објавио 2007, али је он био готово незапажен. Тек након тешког саобраћајног удеса, када је написао биографску песму „Господе, толико ме волиш“, објављену 2012. на његовом трећем албуму, Охова каријера креће улазном путањом и постаје један од водећих госпел уметника из Гане. Ова нумера је и наслов реиздања за инострано тржиште његовог трећег албума који је 2016. године објавила дискографска кућа Филофон.

Алогте Охо наступа у пратњи вокалног трија који поједини критичати пореде са трубама Јерихона, а који представља језгро групе Sounds of Joy. Чине га изузетне госпел певачице: Лизи Амалијенга, Патриша Адонго и Флоренс Адуни. Осим вокалног дела ансамбла, звуку групе доприносе и мелодична дувачка секција, синтисајзери, удараљке и електрична гитара која психоделичним рифовима подсећа на музички живот Гане 50-их година прошлог века.

Уредница емисије Марија Вуковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво