Читај ми!

Нова дискографија

Албум који су виолончелисткиња Сол Габета и пијаниста Бертран Шамају објавили 19. јануара за издавачку кућу Сони Класикал.

Када су Габета и Шамају први пут заједно изводили камерну музику, на програму се , између осталог, налазила и Менделсонова Друга соната за виолончело. „И премда већ скоро осамнаест година наступамо заједно, овај албум је нешто што смо највише желели да створимо, иако смо ову сонату одсвирали више од двеста пута”, истакла је Габета.

Тако се на овом издању налазе комплетна остварења Феликса Менделсона за виолончело и клавир и неколико нових, кратких комада познатих савремених композитора: Волфганга Рима, Хајнца Холигера, Франсиска Коља и Јерга Видмана, инспирисана Менделсоновим циклусом Песме без речи опус 109, а која су посвећана управом овим чувеним интерпретаторима.

За потребе Менделсонових дела, Шамају је на овом снимку свирао на клавиру градитеља Блитнера из 1859. године а Габета на Страдиваријевом виолончелу из 1717. године, док су дела савремених аутора забележеили на виолончелу Матеа Горфилера из 1730. године и модерном Стенвеју.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара