Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо албум Safe Ground Сандрајати Феј, објављен у марту ове године.

Ова индонезијска уметница, која наступа под именом Сандрајати, рођена је у филипинско-америчкој породици, а одрасла је на острвима Јава и Бали. До сада је објавила два EP-а, а албум који ћете слушати у емисији је њено дебитантско издање, које је забележила на Исланду са композитором и продуцентом Олавером Арналдсом. Како је настао у периоду карантина у једном потпуно другачијем окружењу од оног у којем је одрасла, албум Safe Ground – Сигурно тло је њен медитативни одговор на ситуацију у којој се нашла, али и контемплативно промишљање о људским правима, идентитету и љубави.

Музика ове уметнице се не може свести под један жанр, а инспирисана је фолк музиком заснованом на "finger-picking" гитарској техници и традицијама југоисточне Азије, изграђеним око суптилних, амбијенталних електронских текстура, синтисајзера и клавира, уз сведене гудачке деонице.

Стварање ових песама створило је простор у који сам у потпуности уронила, откривајући интимни пулс мог срца и гајећи храброст да се развијам у неком новом свету. Кроз ове песме научила сам да својим гласом негујем тај нови свет у настајању, истакла је Сандрајати.

 


Ауторка : Јелена Дамјановић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво