Читај ми!

Музика света – Марта Гомез

Емисију смо посветили Марти Гомез, колумбијској гитаристкињи и кантауторки. Слушаћете нумере са албума њеног последњег албума Filarmоnico 20 años, којим је у мају прошле године прославила 20. година рада.

Музички језик Марте Гомез спаја различите ритмове јужне Америке и поп и џез музику, а сензибилност њених песама потиче од утицаја чувених певача као што су Виолета Пара, Мерцедес Соса, Чавела Варгас, Чабука Гранда и други. Данас, након 20 година професионалне каријере, Марта Гомез је једна од најистакнутијих уметница на међународној музичкој сцени са 21 албумом и освојена 2 латиноамеричка Гремија. У свом раду често се фокусира на друштвене проблеме заједница свог континента. Свој став о друштвеним питањима исказала је и кроз међународну кампању, односно покрет за мир под називом Para la Guerra nada, односно Ништа за рат, пројекат који је повезао бројне међународне уметнике разних профила да песмом и књигама пренесу поруку мира, посебно онима који су били погођени било којим обликом насиља.

У вечерашњој емисији чућете нумере са њеног последњег албума „Filarmоnico 20 años“, односно  „Двадесет филхармонијских година“ којим је у мају прошле године прославила 20. година рада. Њене песме са овог компакт диска су нешто другачијег звука, будући да овом приликом Марта Гомез пева у пратњи Филхармоније младих из Боготе, под управом Мануел Лопез-Гомеза.

 

Уредница емисије: Марија Вуковић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво