Сублимне фреквенције

Представићемо албум „V” састава Unknown Mortal Orchestra, који је 17. марта објавила издавачка кућа ЏегЏегуар.

Овај новозеландски састав основао је 2010. Рубен Нилсон, а годину дана касније објавили су дебитантски албум. Њихов препознатљив звук заснован је на лоу-фај продукцији, ефектима реверба, вах-вах педалама и сведеним, пригушеним вокалима.

Албум V је пето студијско издање овог састава, а на њему је Нилсон радио са својим братом Кодијем, затим оцем, саксофонистом и флаутистом, а суделовао је и дугогодишњи члан овог састава, мултиинструменталиста Џејкоб Портрет.

Будући да је тренутно настањен у Портланду, Нилсон је ово двоструко издање снимио у Палм Спрингсу и на Хавајима те га карактеришу покретљиви, фанк призвуци на гитари и утицаји традиционалне музике са Хаваја, као и боса нове. Овога пута, изостављена је акустична гитара, а инструментаријум поред електричне гитаре чине саксофон, синтисајзери и удараљке. Како истичу критичари, ово је албум који је послужио искусним уметницима да крену у потрагу за новом креативном слободом, доказујући свестраност и маштовитост Рубена Нилсона и његову спремност да побегне из устаљених оквира своје музике и више се окрене свету који га окружује.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено