Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо албум „V” састава Unknown Mortal Orchestra, који је 17. марта објавила издавачка кућа ЏегЏегуар.

Овај новозеландски састав основао је 2010. Рубен Нилсон, а годину дана касније објавили су дебитантски албум. Њихов препознатљив звук заснован је на лоу-фај продукцији, ефектима реверба, вах-вах педалама и сведеним, пригушеним вокалима.

Албум V је пето студијско издање овог састава, а на њему је Нилсон радио са својим братом Кодијем, затим оцем, саксофонистом и флаутистом, а суделовао је и дугогодишњи члан овог састава, мултиинструменталиста Џејкоб Портрет.

Будући да је тренутно настањен у Портланду, Нилсон је ово двоструко издање снимио у Палм Спрингсу и на Хавајима те га карактеришу покретљиви, фанк призвуци на гитари и утицаји традиционалне музике са Хаваја, као и боса нове. Овога пута, изостављена је акустична гитара, а инструментаријум поред електричне гитаре чине саксофон, синтисајзери и удараљке. Како истичу критичари, ово је албум који је послужио искусним уметницима да крену у потрагу за новом креативном слободом, доказујући свестраност и маштовитост Рубена Нилсона и његову спремност да побегне из устаљених оквира своје музике и више се окрене свету који га окружује.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво