Читај ми!

Уметност интерпретације – Красимира Стојанова

Пратићете снимак реситала који је ова бугарска сопранисткиња одржала 31. јула прошле године на Међународном летњем фестивалу у Варни.

Рођена 1962. године, Красимира Стојанова је почела да учи виолину, да би потом студирала певање и виолину на Музичкој академији у Пловдиву. Професионални деби имала је 1995. године у Државној опери у Софији, а три године касније, започела је њена дугогодишња сарадња са Бечком државном опером. На овој угледној оперској сцени реализовала је бројне улоге у делима Моцарта, Бизеа, Пучинија, Дворжака, Вердија, Штрауса, Доницетија и других. Поред Беча, ова уметница редовно наступа и на другим водећим светским оперским сценама, попут њујоршког Метрополитена, Немачке државне опере у Берлину, Краљевске опере Ковент гарден у Лондону, миланске Скале, Опера Бастиља у Паризу, да наведемо само неке.

У вечерашњој емисији пратићете снимак наступа који је Красимира Стојанова одржала прошлог лета на Међународном летњем фестивалу у Варни, уз клавирску пратњу Лудмила Ангелова.

Уредница емисије: Ивана НеимаревићКоментари

ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века