Читај ми!

Уметност интерпретације – Красимира Стојанова

Пратићете снимак реситала који је ова бугарска сопранисткиња одржала 31. јула прошле године на Међународном летњем фестивалу у Варни.

Рођена 1962. године, Красимира Стојанова је почела да учи виолину, да би потом студирала певање и виолину на Музичкој академији у Пловдиву. Професионални деби имала је 1995. године у Државној опери у Софији, а три године касније, започела је њена дугогодишња сарадња са Бечком државном опером. На овој угледној оперској сцени реализовала је бројне улоге у делима Моцарта, Бизеа, Пучинија, Дворжака, Вердија, Штрауса, Доницетија и других. Поред Беча, ова уметница редовно наступа и на другим водећим светским оперским сценама, попут њујоршког Метрополитена, Немачке државне опере у Берлину, Краљевске опере Ковент гарден у Лондону, миланске Скале, Опера Бастиља у Паризу, да наведемо само неке.

У вечерашњој емисији пратићете снимак наступа који је Красимира Стојанова одржала прошлог лета на Међународном летњем фестивалу у Варни, уз клавирску пратњу Лудмила Ангелова.

Уредница емисије: Ивана Неимаревић



Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се