Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Помпеја” Кејт Ле Бон који је почетком ове године објавила издавачка кућа Мексикен Самер.

Шесто студијско издање ове велшке уметнице које својим симболичним називом Помпеја евоцира апокалипсу, посвећено је глобалној пандемији и климатским променама. Текстови су апстрактни и често нејасни, а у њима Ле Бонова прави неочекиване преокрете, ствара заплете, али их никада не разрешава.

Као и своја претходна издања, и овај албум је реализовала са својим дугогодишњим сарадником и руским продуцентом Самуром Коујом у изолованом студију у Кардифу у Велсу. Све песме написала је сама Кејт Ле Бон, на бас гитари, а потом је током студијског снимања, одсвирала све деонице на осталим инструментима и аранжирала их. Ле Бонова је концептуална, неретко апсурдна аранжманска решења креирала опонашајући религиозни сензибилитет једне од слика америчког музичара и уметника Тима Прислија, која се налазила у студију као медитативни приказ, а потом је искоришћена и репродукована као протрет Ле Бонове за насловну страну албума. 

Музички, албум Помпеја Кејт Ле Бон заснован је на звуку чувеног синтисајзера Yamaha DX7, разрађеним бас линијама инспирисаним звуком јапанског сити попа и јахт рока из 80-их година прошлог века, уз саксофоне и џез ритмове које је реализовала Стела Мозгава.

Уредница Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво