Читај ми!

Дневни магазин културе

Из данашње емисије издвајамо:

У „Културним круговима“ свакодневно пратимо дешавања на 69. Стеријином позорју које се одржава у Новом Саду. Данас ћемо чути осврт на представу из Такмичарске селекције „Сирота Милева из Босне у нашој цивилизацији године 1878.“, Албине Подградске, у режији Анђелке Николић (копродукција Народно позориште Суботица / Народно казалиште / Népszínház; Дечје позориште Суботица и Сеоски културни центар Марковац, као и на представу из Међународног програма „Кругови" „Црвена вода“, према роману Јурице Павичића, у драматизацији Ивора Мартинића и у режији Ивице Буљана (ХНК Сплит, Хрватска). Биће речи и о премијери представе „Коштана – сан - ерос – грех“, према чувеном делу Борисава Станковића, у адаптацији и режији Владимира Лазића, одржаној на сцени Народног позоришта „Стерија“ у Вршцу.

Представићемо нови број часописа „Градац“ чији је темат посвећен групи Екатарина Велика, а промоција је била синоћ на Платоу испред Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“, на локацији изложбе „Маги – кад кренем ка““. Издвајамо и изложбу слика под називом „Трагови“ Драгана Тасића, поводом обележавања 50 година стваралаштва, у Градском културном центру у Ужицу.

Уредник и водитељ емисије је Гордана Ђурђевић

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије