Читај ми!

Клавирски концерти Ј. С. Баха ‒ Други део

Седам концерата за клавир и оркестар Јохана Себастијана Баха настало је у Лајпцигу, у време док је велики композитор радио као управник друштва Collegium musicum.

Познаваоци Бахове биографије сматрају да му је та позиција морала донети много задовољства, јер је за потребе друштва компоновао велики број ведрих инструменталних дела. Група талентованих студената музике, којој су се по потреби придруживали и професионални музичари одржавала је концерте у тада популарној Цимермановој кафетерији, у којој су се људи окупљали да би заједнички уживали у такозваним малим радостима: кафи, дувану, понеком пићу и слушању пријатне музике.
У данашњем Аутограму, у коме настављамо минијатурни циклус посвећен Баховим клавирским концертима, чућемо Концерте за клавир и оркестар број 3, 5, 6 и 7, у интерпретацији коју су остварили Мареј Пераја, као пијаниста и диригент и оркестар академије St. Martin in the Fields.


Аутор емисије је Ивана Комадина.

Аутограм

Autor:
Ивана Комадина, Горица Пилиповић, Маја Чоловић Васић, Зорица Премате и Радош Митровић

У Аутограму представљамо значајна дела која најпотпуније рефлектују домете и уметничку личност неког аутора у појединим сегментима његовог опуса. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије