Читај ми!

Дневни магазин културе

Из данашње емисије издвајамо:

Позоришни фестивал „Стеријино позорје” отворен је 69. пут у Српском народном позоришту у Новом Саду извођењем прве представе у такмичарској селекцији „Било једном у Новом Саду”, у режији Андраша Урбана и продукцији „Новосадског позоришта”. Осврнућемо се на ову представу и на почетак фестивала.

Пратимо дешавања на 17. Међународном фестивалу документарног филма „Белдокс”, где је међу осталима, у оквиру селекције „Поветарац”, приказан и филм „Тело” Петре Селишкар. Сниман током периода од 20 година, овај филм је осетљиво и интимно истраживање изванредног живота и комплексног унутрашњег света Уршке, некадашње манекенке а сада професионалне пијанисткиње, која се бори са својим непоколебљивим духом да се одупре низу ретких аутоимуних болести. Филм спаја интимне разговоре, личне архиве и креативна визуeлна решења како би истражио мистерије људског тела и моћ уметности и пријатељства у разумевању његове суштине.

Најавићемо програме у оквиру предстојеће Београдске интернационалне недеље архитектуре који су представљени у Галерији „Артгет” Културног центра Београда, а говорићемо и о тродневном програму ,,Стабло од три века – сећање на Ђорђа Андрејевића Куна”, који је поводом 120 година од рођења и 60 година од смрти познатог уметника, почео у РТС Клубу.


Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије