Читај ми!

Дневни магазин културе

У данашњој емисији пратимо 77. издање Канског фестивала, који се полако ближи крају и биће затворен у суботу 25. маја на француској ривијери, на чувеној Кроазети.

Фестивали којима такође посвећујемо пажњу су и седамнаести Међународни фестивал документарног филма Белдокс, као и двадесет осми Међународни фестивал нове музике Ринг Ринг.

У Малој сали нишког културног центра синоћ је представљена књига Синише Стефановића „Успон и пад Вукове ћирилице” у издању Андрићевог института, која је посвећена, према речима аутора, „двојезичности у Србији и међу Србима”.

Гошћа емисије биће Соња Јанков, селекторка 21. Бијенала уметности у Панчеву, које ће под називом „Испирање” бити одржано од 25. маја до 25. јуна у више простора у Панчеву, у организацији Културног центра Панчева.


Емисију води Тања Живковић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије