Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији „Културни кругови“ извештавамо из Народног позоришта са свечаности уручења 53. Награде „Златни беочуг“ Културно-просветне заједнице Београда за трајни допринос култури главног града.

Најавићемо и 19. ФИСТ – Фестивал интернационалног студентског театра који ће започети извођењем представе „У самоћи памучних поља“ у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“. Током шест дана биће одиграно шест представа из пет европских земаља, а двосмислени слоган овогодишњег Фестивала је „(При)стани на притисак“.

Гошћа емисије је и уметница Душица Пејић, чија изложба под називом „Конфликт“ је отворена у Галерији „Штаб“ до 25. маја. Изложба је настала као рефлексија уметнице на радове Карла Густава Јунга, надовезујући се на истраживања псхихо-моторног кроз игру и синхронизацију покрета и геста.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије