Читај ми!

Пројекат STEPUPIORS – истраживања карцинома гастроинтестиналног система

У данашњој емисији разговараћемо о пројекту STEPUPIORS који окупља партнере из Србије, Холандије, Грчке и Шпаније са циљем истраживања нових биомаркера и карциномима гастроинтестиналног система.

Поред бројних молекуларних анализа које се спроводе и развоја прогностичких биомаркера, у склопу пројекта је формирана и прва биобанка узорака тумора у Србији. Истовремено, пројектне активности укључују и организовање информативних дана намењених пацијентима, а кроз сарадњу са бројним удружењима се указује и на значај превенције и ране дијагностике болести.

О циљевима пројекта, значају биобанке тумора, јачању веза између научника, клиничке праксе, пацијената и свих других заинтересованих страна, али и о бројним другим темама разговараћемо са др Миленом Чавић, научном саветницом Института за онкологију и радиологију Србије (ИОРС) и руководитељком пројекта STEPUPIORS, као и са др Аном Кривокућом, вишом научном сарадницом ИОРС-a и шефицом Саветовалишта за наследни канцер.

Пројекат је финансиран у оквиру програма Хоризонт Европа.


Аутор и водитељ: Томица Мишљеновић

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара