Читај ми!

Лазар Бошковић

''Ако и због чега треба издавати књиге - а у овим временима с толико много речи, а толико мало разумевања - онда то треба чинити с књигама о речима'' (Војислав Жанетић).

У данашњој емисији представићемо ново, допуњено издање књиге Речник интернета и дигиталне комуникације, у разговору са аутором ове публикације - Лазаром Бошковићем.

Три године након првог издања - много тога се променило - појавио се велики број нових појмова из различитих области - вештачке интелигенције, сајбер безбедности, дигиталног маркетинга итд., сматра аутор. Зато је било неизбежно да се појави ново издање, овога пута у сарадњи са ИК Прометеј. Шта нас овај пут очекује, како је текао процес припреме и писања књиге? Коме је намењена ова драгоцена књига која нам доноси много више од скупа уређених речи и објашњења...

У емисији ћемо најавити и јавно снимање Дигиталних икона, које је заказано за четвртак, 17. октобар у 18 сати, у Музеју науке и технике.

Инфлуенсери у науци и култури-немогућа мисија?

Да ли велики утицај на друштвеним мрежама могу да остваре само познате личности из света филма/музике и они који се баве забавним и тзв. лаким темама? Да ли и наука и култура могу да привуку већу пажњу публике? Како се '' борити'' са стереотипима да су ове области сувише комплексне и тешке (да не кажемо досадне) за комуникацију са ширим кругом корисника? Колико су друштвене мреже помогле/олакшале да квалитетни садржаји из области књижевности и уметности лакше и брже нађу свој пут до свих нас који свакодневно проводимо доста времена онлајн? Како се у ''мору'' садржаја и информација којима смо преплављени изборити за своје пратиоце?

Учесници разговора

Слободан Бубњевић, новинар, писац, страница Наука кроз приче
Наташа Килибарда, научна комуникаторка и дигитална форензичарка, Neuron en vogue, научно-популарна Инстаграм страница
Зорана Карапанџин, филолошкиња, Јутјуб страница Од А до Ж са Жозефином К

Улаз је слободан и добродошли сте!

Уредник и водитељ: Тамара Вученовић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи