Тајна Жикине Тургуње

Документарни програм

Живорад Жика Дамјановић, по струци дипломирани инжењер винарства односно прехрамбене технологије, након дугогодишњег рада и искуства на позицији технолога у Рубину, одлучује да на, породичном имању, са стеченим знањем и искуством генерација предака, покрене сопствену производњу ракије и вина.

Поред старе породичне куће - нова, у моравском стилу, у селу Гаревина општина Александровац, у Жупи. у старој кући је, како каже наш домаћин, некада живело 18 људи, а сада, у дворишту без ограда, четири кућа и у свакој по једна глава. У дворишту куће - магаза у којој, у храстовим бурадима одлежава ракија и подруми испод старе куће у којима зри око 15000 литара вина.

Вино се прави у виноградима а ракија у воћњацима. Немогуће је да од лоше сировине направите добро пиће али је обрнуто могуће, каже Живорад Жика Дамјановић.

Избор музике Јасмина Михајловић, аутор је Драгана Вељковић

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво