Тајна Жикине Тургуње

Документарни програм

Живорад Жика Дамјановић, по струци дипломирани инжењер винарства односно прехрамбене технологије, након дугогодишњег рада и искуства на позицији технолога у Рубину, одлучује да на, породичном имању, са стеченим знањем и искуством генерација предака, покрене сопствену производњу ракије и вина.

Поред старе породичне куће - нова, у моравском стилу, у селу Гаревина општина Александровац, у Жупи. у старој кући је, како каже наш домаћин, некада живело 18 људи, а сада, у дворишту без ограда, четири кућа и у свакој по једна глава. У дворишту куће - магаза у којој, у храстовим бурадима одлежава ракија и подруми испод старе куће у којима зри око 15000 литара вина.

Вино се прави у виноградима а ракија у воћњацима. Немогуће је да од лоше сировине направите добро пиће али је обрнуто могуће, каже Живорад Жика Дамјановић.

Избор музике Јасмина Михајловић, аутор је Драгана Вељковић

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара