Идентитет српског филма - ново, боље

Ива Лековић и Давид Јаковљевић

Данашња емисија биће посвећена идентитету новијег српског филма. Биће речи о томе да ли постоји нека ухватљива, приметна тенденција у новијем српском филму, да ли су аутори који су се недавно појавили мало опустили перо и руку, или су пак фокусиранији и убојитији од својих старијих колега? Колико су неки герилски или пројекти остварени са мањим буџетима прокрвили нашу кинематографију и дали јој нови замајац?

Ако гледаоци и критика препознају какав је то румунски, а какав грчки савремени филм, шта би се могло рећи за српски и како бисмо га описали? Да ли су млади аутори свеснији филма као таквог и његове херменеутике и дејства? Како размишљају о фондовима и финансирању и колико се то одражава на појединачне филмове, а онда и на кинематографију укупно? Да ли нас гледаоци са стране препознају по неком спецификуму, а како ми сами гледамо на свој филм? Да ли коначно усхићено можемо да препоручимо за гледање нешто ново и другачије, било да је то филм Јорговани, За данас толико или Да ли сте видели ову жену?

О овим темама ће у данашњој емисији говорити филмска критичарка Филмоскопије Ива Лековић и сценариста Давид Јаковљевић, који између осталог потписује успешне и гледане филмове Усековање и Јорговани.

Води Ана Вучковић Денчић


Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара