Ненад Милошевић

Гост емисије је писац Ненад Милошевић.

 

Недавно се у издању Академске књиге из Новог Сада појавила књига „Ја сам та која нисам”, коју је приредио песник и есејиста Ненад Милошевић. У овом издању објављени су разговори које је Милошевић водио с Милицом Николић, преводитељком, есејисткињом, антологичарком, страственом читатељком, супругом и животном сапутницом Оскара Давича. Милица Николић је била пријатељица плејаде српских писаца и песника који су обележили српску књижевност после Другог светског рата. О овој књизи, али и сусретима с Милицом Николић, културној и књижевној историји и значају оваквих издања у савременим литерарним токовима, разговараћемо с Ненадом Милошевићем.

Од културних догађаја недеље издвајамо: концерт пијанистичке звезде Дениса Мацујева са Симфонијским оркестром РТС-а и диригентом Дејаном Савићем у Коларчевој задужбини; премијеру омнибус представе „Крај света у три чина” по тексту Кристине Кегљен, Тијане Грумић и Катје Горечан, у режији Селме Спахић, у Београдском драмском позоришту; циклус „Надреализам на филму” у Југословенској кинотеци и отварање изложбе „Аутономизам овде и сада” Уроша Ђурића у Галерији ФЛУ.

Говорићемо и о роману „Ниоткуда с љубављу” Ђорђа Матића, који је ове седмице награђен признањем „Момо Капор”.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије