Читај ми!

Уметници на ивици

Игор Ранковић, Зоран Ђерић и Милош Јањић

,,Драга публико,

У стогодишњем животу овог нашег и вашег оркестра, било је свега што један век може да поднесе. Свакако, оно највредније у минулих сто година била је публика Београдске филхармоније, због које овај оркестар траје и због које је доживео овако лепе године. Сваког петка у вашем присуству музичари Београдске филхармоније исписују нове странице историје, с циљем да поколењима оставе културну заоставштину за идућих сто година. Но, да ли ћемо у томе успети?!"

Овим речима почело је писмо публици које су упутили чланови Београдске филхармоније, прочитавши га уочи концерта 9. фебруара у Дворани Коларчеве задужбине. Јавним апелом за боље услове рада, Београдска филхармонија покренула је праву лавину и у ову борбу сада су се укључили и музичари Опере, хор, балетски ансамбл и технички сектор Српског народног позоришта у Новом Саду и ансамбли Драме, Балета и хора Опере Народног позоришта у Београду. Подршка стиже са бројних страна, а Асоцијација Независна културна сцена Србије поручује да је циљ ,,да солидарно делујемо за боље услове живота и рада у пољу културе и уметности у Србији, али и да солидарно делујемо са другим борбама у нашем друштву, за бољу будућност свих у нашој земљи"

Каква је будућност уметника у Србији, какви су услови рада у установама културе, колико кошта бавити се уметношћу...

Гости Спорова у култури су Игор Ранковић, члан Београдске филхармоније и делегат у Синдикату музичких уметника, проф. др Зоран Ђерић, в.д. управника Српског народног позоришта у Новом Саду и Милош Јањић из Асоцијације Независна културна сцена Србије.


Емисију води Тања Живковић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара