Избор из програма Радио Београда 2

У недељном избору из програма Радио Београда 2 за вас издвајамо делове из емисија: Kлуб 2, Kултурни кругови, Око Балкана, Kон анима, Хоћу да знам...  

У недељи за нама сазнали смо ко је овогодишњи добитник Награде ,,Никола Милошевић" коју Радио Београд 2 додељује за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије - то је Мирко Зуровац за књигу ,,Онтологија уметности".

Чућемо председника жирија, проф. др Зорана Пауновића. Такође, сазнали смо и име лауреата НИН-ове награде - Стево Грабовац за роман „Послије забаве". Он је био гост нашег програма. После свечане премијере филма „Дуле Савић, а у Лондону мук", редитељка и сценаристкиња Бранка Бешевић Гајић поделила је са нашим слушаоцима утиске и причу о необичности да жена која навија за Партизан потписује филм о једном од најпопуларнијих фудбалера Црвене звезде. Подсетићемо вас да смо извештавали и о изложби „Надахнућа Мартина Јонаша" приређеној у Установи културе „Пароброд" поводом стогодишњице рођења овог сликара наиве из Kовачице, али ћемо вам донети и причу о летелици Јапанске агенције за аерокосмичко истраживање (ЈАXА) која се недавно успешно спустила на Месец. За вас издвајамо и делић разговора са редитељком Аном Григоровић.

Поред тога што издвајамо делове из прошлонедељног програма, најавићемо и неке од емисија које ћете чути на Радио Београду 2 у наредним данима.

Емисију припрема и води Аријана Хандан.

Вечити Други

Autor:
Соња Тодоровић Шегрт, Аријана Хандан

У емисији „Вечити други“ слушаоци ће моћи да чују избор најзанимљивијих садржаја емитованих на програму Радио Београда 2 током претходне и најаву онога што ће бити на програму идуће седмице. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво