Читај ми!

Вимблдон, Исланд и Боливуд у једној ИТ причи

Снежана Ћурчић

У последњем издању емисије Дигиталне иконе у овој години са нама је Снежана Ћурчић, новинарка и сарадница BBC Светске службе из Лондона и новог британског технолошког подкаста „Негде на земљи”. Снежана ће са нама поделити искуства о свом раду и путовањима у 2023, а желела је да започне овај разговор причом о турниру на Вимблдону и утисцима са Централног терена где је пратила меч нашег Новака Ђоковића.

Причаће како је тек када је села на трибине схватила праву величину Ђоковићевог успеха, о великој енглеској тениској традицији, с једне стране, али и примени револуционарних технолошких новитета који доприносе још већем уживању у овој игри.

Почетком ове године Снежана је по други пут посетила Индију. Њено дугогодишње интересовање за златну еру боливудског филма 50-их и 60-их година прошлог века сада ју је одвело у Бомбај.

Тамо је за BBC снимала причу о Боливуду и утицају иновативних технологија на ову највећу филмску продукцију најмногољудније земље на свету. Имала је прилике да присуствује снимању једне филмске серије на периферији града и да разговара са познатим филмским радницима и са нама ће поделити своје утиске.

Прошлог месеца путовала је и на Исланд. За нови британски подкаст „Somewhere on Earth: The Global Tech Podcast” пошла је за причом о националном хобију ‒ генеологији и родослову Исланђана.

Сазнала је и како се тај хоби и велике базе података Исланђана користе у истраживању разних болести и у персонализованим терапијама и лековима. У Рејкјавику је разговарала је са Каријем Стефансоном, једним од најинвентивнијих генетичара данашњице.

Емисију уређује и води Тамара Вученовић.

Фото: Снежана Ћурчић

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара