Читај ми!

29. Сајам књига и аутора у Истри

У емисији Читач слушате разговоре са писцима учесницима управо завршеног 29. Сајма књига и аутора у Истри. Чућете разговоре са писцима гостима сајма.

Сусан Орлеан, америчка је књижевница, ауторка девет књига. Према њеном роману „Kрадљивац орхидеја" настао је филм „Адаптација" са Николасом Kејџом и Мерил Стрип у главним улогама.
2018. објавила је роман „Kњига о библиотеци" о пожару у градској библиотеци у Лос Анђелесу за који је добила више награда. Дописница је бројних часописа: Њу Јоркера, Вога, Ролинг Стоуна и других.

Марио Десиати, италијански је писац, уредник у издавачким кућама, сарадник више часописа. До сада је објавио шест романа и збирку песама. За свој књижевни рад добио је бројне награде, а за роман „Неукорењени" награду „Стрега" за 2022. најважнију књижевну награду у Италији. Од 2008. уредник је у издавачкој кући „Фанданго". Марио Десиати био је гост и овогодишњег Сајма књига у Београду и за емисију Читач разговарали смо о роману „Неукорењени", данас о његовој улози издавача.

Рене Kарабаш (Ирена Иванова) бугарска је књижевница, сценаристкиња, позоришна редитељка и глумица.  Добитница је низа признања за главну улогу у филму „Безбог". Лауреткиња је престижне књижевне награде „Елиас Kанети" за роман „Она која остаје". Тренутно се припрема филмска адаптација овог романа.

Чућете разговор и са Магдаленом Водопијом, директорком „Са(њ)јам књиге у Истри" о протеклом сајму, али и припремама за наредни јубиларни.

Ауторка емисије је Драгана Kовачевић.

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво