Читај ми!

Најава културних догађаја

Демир Мекић

Шта је данас екстремно? Да ли догађаји око нас редефинишу екстремизам? Како се сачувати од сопствених екстремних мисли? Да ли је супротност екстремизма умереност или нежност? Где је нестала нежност? Шта је најнежнија ствар коју сте урадили?
Интерактивна позоришна представа „Нежност, последња реч света – дневник заједнице о екстремизму” пропитује екстремизам и узроке, покушава да проникне у процес радикализације којем млади људи бивају посебно погођени.

Ову интерактивну представу која отвара питања фемицида, исламофобије и ксенофобије, свеприсутног насиља, публика ће гледати вечерас од 19 сати у Новосадском позоришту.

Гост Кибицфенстера је Демир Мекић из Београдског центра за људска права, један од аутора представе.

И у данашњем, првом децембарском издању културног водича најавићемо најважније догађаје из културе и уметности који ће бити одржани у наредних седам дана.

Емисију води Тања Живковић.

 

Кибицфенстер

Autor:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво