Читај ми!

Филм Вода - последњи дани пуковника Рајевског, Фестивал Kиноскоп, Фестивал америчког независног филма

Милош Паовић, Марко Милићевић, Христина Хаџихараламбус и Радослав Павковић

17. новембра ће у Великој сали Руског дома бити приказан играно-документарни филм Вода - последњи дани пуковника Рајевског, у режији Горана Ерчевића. Овај филм говори о официру Николају Николајевићу Рајевском, учеснику у српско турском рату. У фокусу филма су последњи дани руског официра, а представљено је његово одрастање, школовање и војничка каријера пре доласка у Србију. О филму, у коме улоге тумаче и Дејан Тончић, Војин Ћетковић и Бранислав Трифуновић, говориће нам продуцент и глумац Милош Паовић.

Пето издање фестивала аналогног експерименталног филма и аудио-визуелног перформанса "Kиноскоп" одржаће се од 17. до 19. новембра у Арт Биоскопу Kоларац, уз велики број угледних страних гостију и селекције које су обележиле претходних неколико година програма. Главни програм чини четрдесет кратких филмова, који су рађени на филмској траци (Супер 8, 16мм, 35 мм) и употребом архивских снимака и фотографија, распоређених у девет селекција које ће представити кустоси фестивала. Програм је ове године подељен између главног програма и аудио-визуелних перформанса од којих два отварају два прва фестивалска дана. У данашњој Филморами, са гостом, селектором фестивала Марком Милићевићем, биће речи о концепту фестивала, о гостима, који долазе из Шпаније, Мађарске, Италије, Француске, о спрези филма, музике и перформанса...

У исто време биће одржан и Фестивал америчког независног филма. Ово је већ девета година да се фестивал одиграва у Дому Омладине. Публика ће имати прилику да погледа најновија филмска остварења са узбудљиве, независне сцене у Америци, а у данашњој емисији ћемо чути уметничке директоре фестивала Христину Хаџихараламбус и Радослава Павковића.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара