Читај ми!

Дневни магазин културе

У дневном прегледу најважнијих догађаја из културе и уметности за данашње „Културне кругове" издвајамо:

Најаву програма овогодишњег 55. Бемуса, који је представљен у РТС клубу Радио Београда.

Свечану академију поводом 70 година од оснивања Спомен-парка „Крагујевачки октобар", у оквиру које се отвара изложба „Место сећања" на изложненим паноима испред Музеја „21. октобар", аутора Маријане Станковић, Јелене Давидовић и Николе Говедарице.

Монографију о Милану Гутовићу, ауторке Татјане Њежић, која је управо промовисана у Музеју Народног позоришта у Београду. То је 26. издање из едиције посвећене добитницима награде Добричин прстен, коју је Удружење драмских уметника Србије постхумно доделило Милану Гутовићу 2021. год.

17. издање Међународног фестивала прозе „PROSEFEST", који се до 29. септембра одржава у клубу „Трибина младих" Културног центра Новог Сада.

Фестивал и ове године остаје доследан традицији приближавања писане речи млaдим генерацијама, тако да разговоре са еминентним ствараоцима поред књижевних критичара воде и ученици новасадских и Карловачке гимназије.

Сусрет и разговор немачког књижевника Лајфа Ранта са београдском публиком, аутора који слови за једног од најинтересантнијих немачких и европских писаца средње генерације. Његов роман „Allegro pastell" публика и критика су дочекали са одушевљењем, уз оцену да ће се сваки будући немачки миленијалски роман нужно ослањати на њега.

Уредница и водитељка емисије Љубица Крминац

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке