Читај ми!

Маја Херман Секулић

Можете чути како своје стихове говори Маја Херман Секулић.

Маја Херман Секулић (Београд,1949) је међународно признати песник, романописац, есејиста. Докторирала је 1985. на Универзитету Принстон (Њу Џерзи, САД). Члан је Удружења књижевника Србије, Српског књижевног друштва, српског и америчког ПЕН-а и Песничког друштва Америке (ПСА). Предавала је на Принстону и Ратгерсу, била гост-предавач на универзитетима Харвард, Колумбија, Ајова. Поред академског рада, уређивала је и часопис Night, у Њујорку. Стални је сарадник многих наших новина и књижевних и других часописа.

Објавила је збирке песама, романе, критике, есеје, приказе, предговоре, капиталне преводе и критичка издања књига светских писаца, великих теоретичара, нобеловаца и млађих аутора, чија су имена и нови појмови значајно обогатили нашу теорију књижевности и културу.
Њена дела су превођена на више светских језика.

Песничке збирке: Камерографија, или њујоршки сн(имц)и, Картографија: Северно-јужни пролаз, Из музеја лутања, Из пусте земље/Out of the Waste Land, Госпа од Винче, Силна Јерина/The Mighty Irina.

Поред престижних страних признања додељених у Италији, Индији, Румунији и Турској, и почасних титула Глобалне иконе поезије и Амбасадора културе и добре воље додељене од стране Глобалног књижевног друштва и Галакси Академије из Индије, носилац је и неколико домаћих награда. Живи на релацији Њујорк - Београд. 

Уредник емисије: Вељко Жујовић

 

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара