Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

 

Етнографски музеј у Београду обележио је свој Дан и 122 године постојања отварањем изложбе „Читање боја“ ауторке Марине Цветковић. Музеј је основан 1901. издвајањем Етнографског одељења из оквира Народног музеја, а предлог и идејно-теоријску основу за стварање музеја у којем ће се изучавати народни живот саставио је историчар Стојан Новаковић, члан Српског ученог друштва. У „Културним круговима“ сазнајемо како је протекло обележавање Дана ове институције културе.

Сазнајемо и ко су овогодишњи добитници награде „Доситејево златно перо“ за најбоље радове младих аутора у оквиру књижевних врста које је Доситеј увео у српску књижевност – очекујемо у студију и лауреата, као и представнике жирија.

Одлазимо и у Бранковину где ће Бранку Анђићу бити уручено признање „Љубомир П. Ненадовић“ за најбољи путопис објављен претходне године, а доносимо и осврт на извођење камерне комичне опере „Пимпиноне“ Георга Фридриха Телемана у Катердали Блажене Дјевице Марије. Наиме, у оквиру 18. Фестивала ране музике наступили су Барокни оркестар XXI Београдске барокне академије, са солистима Нове Београдске опере, сопраном Радославом Воргић и бас-баритоном Сретеном Манојловићем.

Емисију уређује и води Милена Божовић Манић

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара