Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Доситеј као светоназор

У организацији Међународног славистичког центра и Филолошког факултета Универзитета у Београду, јуче је отворен 53. скуп слависта. Kако је организован тронедељни боравак страних слависта и шта све нуди Семинар за српски језик, књижевност и културу преносимо у јутарњем програму Нови дан.

Биће речи о актуелним припремама за одржавање међународног скупа еспарантиста у Kрагујевцу. Међународни језик Есперанто у Србији постоји од 1908, када је Народна штампарија у граду на Лепеници одштампала први уџбеник за есперанто на Балкану. Аутор је био Јован П. Јовановић, касније и први човек Kрагујевца, где је између два светска рата, деловало и Радничко есперантско друштво.

Осврнућемо се и на овогодишње, седамнаесто издање Херцегновског стрип фестивала (ХСФ) које се одржава на више локација у Херцег Новом и Тивту.

У другом делу емисије Нови дан чућемо управницу Задужбине „Доситеј Обрадовић" Мирјану Драгаш која ће говорити о важности Доситеја Обрадовића, чије би идеје требало да усвоје данашње школске институције.

Уређује и води Александар Дробац

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије