Читај ми!

Мина Глигорић

Вокална уметница

Рођена је 1993. године у Шапцу. Основне и мастер студије соло певања завршила је на ФМУ у Београду у класи Катарине Јовановић са највишом оценом. Проглашена је за најбољег студента у академској 2014/2015. години. Вишеструки је добитник награда на такмичењима „Никола Цвејић”, „Српска соло песма”, лауреат на такмичењу „Лазар Јовановић”. Поред многих концерата које је организовао ФМУ, истиче се учешћем на „Дунав фесту”, „Роси фесту”, а као успешног студента награђују је Центар лепих уметности „Гварнеријус” и Народна библиотека Србије. У области барокне музике усавршавала се код Ериха Тракслера са Универзитета уметности у Бечу, са Евелин Таб, а у оквиру Барокне аустријске академије са Кристијаном Хилцом, Робертом Мамели и Марином Бартоли. На овом курсу постала је стипендиста за 2017. годину. Изабрана је за полазника мајсторске радионице Владимира Реткина, солисте Бољшог театра, и Дејвида Гауленда, уметничког директора програма за младе у „Royal Opera House”. У улози Церлине у опери „Дон Ђовани” први пут је дебитовала у оквиру продукције „GIPAC”, а истог месеца и као Памина у „Чаробној фрули”, адаптираној представи за децу позоришта „Мадленијанум”.
У оквиру сезоне 2018/2019. као члан Оперског студија Народног позоришта у Београду наступа као Ђована у „Риголету”, као Бастијена у једној од Моцартових првих опера „Бастијен и Бастијена” , а у јуну 2019. године на Великој сцени премијерно, након 60 година од последњег извођења, дебитовала је као Коштана у истоименој опери Петра Коњовића. Од септембра 2019. ангажована је у мјузиклу „Јадници” и у скраћеној верзији Доницетијеве опере „Љубавни напитак” као Адина, у позоришту „Мадленијанум”, а у Звездара театру у представи „Феликс”. Недавно је дебитовала као Розмене у никад извођеној опери на овим просторима ‒ Хендловом „Именеу” у организацији „Опера нова”.

Аутор емисије: Ана Ћирица

 

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара