Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У данашњој емисији Културни кругови пренећемо утиске са свечане академије која је поводом 125 година од рођења академика и песникиње Десанке Максимовић одржана у Свечаној сали САНУ.

Изложба „Награда Пиранези 2022”, ревија рецентне архитектуре из региона, отворена је синоћ у Ликовној галерији Културног центра Београда, у оквиру програма 18. Београдске интернационалне недеље архитектуре – БИНА 2023. Ове године изложбу допуњује и посебна поставка „Пиранези 30” посвећена часопису „Пиранези”, првом међународном средњоевропском часопису за културу животне средине, који слави 30 година постојања.

Чућемо и осврт позоришног критичара Саше Милосављевића на представу „Yenkee rose” Слободана Обрадовића, у режији Милоша Лолића, која је уврштена у званичну селекцију 68. Стеријиног позорја у Новом Саду. И данас пажњу посвећујемо и 68. Позорју.

Емисију пропрема и води Тања Живковић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво