Читај ми!

Растко Јевтовић

Гост емисије је Растко Јевтовић.

Растко Јевтовић је музичар, писац, редитељ, професор српског језика и књижевности у Петој београдској гимназији. Јевтовић је иницијатор бројних културних и уметничких пројеката, од којих ћемо се у данашњој емисији фокусирати на обнову Чешког позоришта у Београду.

Управо у овом простору публику 31. маја очекује премијера представе „Сјај у пољу”, по Јевтовићевом тексту и у његовој режији. Поред тога, разговараћемо о његовом педагошком раду, те о музичком саставу Ораси који повезује музичку, драмску и књижевну уметност и бројним другим темама.

Од културних догађаја недеље издвајамо почетак 68. Стеријиног позорја, гостовање представе „Ко игра Соњу Савић” по концепту и у режији Андраша Урбана у Битеф театру, 15. фестивал Шпански метар, као и концерте Хора РТС „Појања и молитве” у Крипти Храма Светог Саве и СО РТС са солисткињом Пилар Поликано у Коларчевој задужбини.

Говорићемо о књизи „Александријски синдорм 5” Михајла Пантића, коју је објавила Академска књига.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут