Читај ми!

Ивана Тодоровић, филм „На крају пута”

Српска премијера документарног филма „На крају пута” редитељке Иване Тодоровић биће одржана у четвртак 11. маја у Дому омладине Београда, у оквиру селекције Домаћи такмичарски филм на Међународном фестивалу документарног филма Белдокс.

Ово остварење прати двоје протагониста, Жељка и Вики, који су своје животе посветили обезбеђивању мирног и достојанственог краја за коње на самрти. На малом имању код Лапова они жртвују све што имају како би осигурали да ова заборављена бића добију саосећање и емпатију које заслужују.

Филм „На крају пута” до сада је приказан на више интернационалних фестивала: у Орегону где је добио награду за најбољи интернационални филм, Палм Спрингсу, Њупорт Бичу и Фениксу у САД, на фестивалима у Непалу, Призрену и Скопљу. Филм ће бити приказан и на фестивалу у Окланду, на Новом Зеланду, у јуну.

У сусрет српској премијери филма, који је настао под окриљем Блок филм продукције и уз подршку Филмског центра Србије, наша гошћа ће данас бити Ивана Тодоровић и говориће о документаризму, рањивости, ангажованости, о својим протагонистима, о својој стваралачкој мисији, путовањима, као и о новим филмовима које припрема – документарном филму „Жене у Народном фронту” и сценарију новог кратког играног филма „Први пут када сам видела ноћ”.

Осим о овом филму, биће речи и о другим филмским актуелностима.

 Уређује и води: Ана Вучковић Денчић 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво