Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

И овог 6. априла обележава се Дан сећања на страдање Народне библиотеке Србије на Косанчићевом венцу, која је 1941. године у налету немачких бомбардера погођена запаљивим бомбама и срављена са земљом. У Галеријском простору Народне библиотеке Србије биће свечано отворена изложба „Пола века здања Народне библиотеке Србије: 6. април 1973 – 6. април 2023”.

Одељење за поетику модерне и савремене српске књижевности Института за књижевност и уметност из Београда и манифестација Дучићеве вечери поезије из Требиња организују у Требињу од данас до 7. априла јубиларни 30. научни скуп „Поезија и поетичка начела Лазе Костића”, као и зборник радова у едицији „Поетичка истраживања” Института за књижевност и уметност посвећене модерној српској поезији.

У Културним круговима највићемо и премијеру нове представе „Било једном на Бријунима” Кокана Младеновића, која је изазвала велико интересовање публике пред београдску премијеру 7. априла. ,,Те 1971. године Ричард Бартон и Елизабет Тејлор посетили су Тита и Јованку на Бријунима. После тога више ништа није било исто, чак ни на Бријунима”, наводи се у најави.

Осврнућемо се и на концерт Биг Бенда Радио-телевизије Србије који је одржан синоћ у Студију 6 Радио Београда. Угостили су једног од најбољих светских тромбониста новије генерације, дугогодишњег пријатеља оркестра – Самјуела Блазера из Швајцарске. То је била премијерна концертна промоција ексклузивног ауторског музичког материјала који је Блазер снимио са Биг Бендом, а који се налази на компакт-диску „Aquarelle”.

Емисију води Тања Живковић.

 


Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво