Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Ове седмице је у Прагу одржана годишња конференција Radio Days Europe 2023. Реч је о кључној тачки сусрета експерата када је реч о радију, аудио-саржајима и подкасту. Преко 140 излагача из више од 65 земаља света разменило је искуства о позицијама и перспективама.

На који начин се радио прилагођава потребама слушалаца и духу времена? Како нови алати попут „гласовних асистената“, Chat GPT вештачке интелигенције могу допринети развоју радио продукције, да ли и колико угрожавају иманентну природу овог медија и осећање да је радио, пре свега, најбољи пријатељ? Колико радио данас мигрира на разне друштвене мреже и да ли почиње да робује њима или су оне његов ветар у леђа? У граду чији радио ове године обележава век успешног рада, постављена су ова и многа друга питања у вези са будућношћу радија. Да ли ту будућност већ живимо? Неке од одговора сазнајемо од Горанке Једнак Максимовић, амбасадора Radio Days Europe за наш регион.

У редовној рубрици „Кутија за памћење“ емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са сликарком Даницом Антић. Ови разговори вођени су за циклус емисија „Гост Другог програма“ 1987. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво