„Буха” на води?

Гости су: Радивоје Динуловић, председник Управног одбора Позоришта „Бошко Буха”; Слободанка Боба Латиновић, глумица и чланица Управног одбора Позоришта „Бошко Буха”; Диана Кржанић Тепавац, председница АСИТЕЖ Србија

„Остајемо на Тргу републике 3!” Овако гласи став колектива Позоришта „Бошко Буха” који смо много пута чули протеклих дана. Позориште се изјаснило да не прихвата комплетно измештање, односно пресељење у реновирану зграду Поште на Савском тргу, како је најавио Град Београд, већ жели да остане у згради у којој се налази од свог оснивања 1950. године. Подсетимо, због планиране реконструкције зграде, још 2015. године Позориште је привремено пресељено у Театар „Вук”, где и данас ради у неодговарајућим условима. Онда се 2017. године појавио имовинско-правни проблем, односно „грешка” у Катастру, када је део простора којим Позориште располаже укњижен на предузеће „Рубин” из Крушевца, а касније на предузеће „Бутик 1”. Услед те „грешке”, која још увек није отклоњена, Позоришту је недавно понуђен комплетан прелазак на нову локацију у оквиру Београда на води.

„Вратите глумцима кућу. Вратите деци Буху” ‒ наслов је петиције којом је Глумачка организација Србије позвала све грађане да подрже колектив Позоришта „Бошко Буха” да им се врати простор на Тргу републике, на матичној адреси. Подршку „Бухи” дали су: Удружење драмских уметника Србије, Асоцијација Независна културна сцена Србије, Српски ПЕН центар, бројне колеге, многе друге организације, као и појединци. Такође, одржан је састанак представника Позоришта „Бошко Буха” у Влади Србије са премијерком Аном Брнабић.

Да ли ће „Буха” остати на Тргу републике или, ипак, одлази на Савски трг?

Гости Спорова у култури су Радивоје Динуловић, архитекта и председник Управног одбора Позоришта „Бошко Буха”, Слободанка Боба Латиновић глумица и чланица Управног одбора Позоришта „Бошко Буха” и Диана Кржанић Тепавац, председница АСИТЕЖ Србија.

Емисију води Тања Живковић.

 

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено