Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У Народном позоришту у Суботици, као трећа премијера Драме на мађарском језику у овој сезони, изведена је „Коштана”, по мотивима драме Боре Станковића, у режији Андреја Боке. У најизвођенијем делу Боре Станковића и првој поставци овог комада на мађарском језику играју: Арпад Черник, Акош Њари, Томаш Хајду, Дина Дедовић Томић и др.

У данашњој емисији бележимо и дешавања на 49. Данима комедије у Јагодини. После три године паузе, како је приликом отварања фестивала истакла глумица Мира Бањац, комедија се вратила у своју кућу. Биће изведено осам представа и мноштво пратећих програма.

Синоћ је у Градској галерији „Мостови Балкана” у Крагујевцу отворена 19. Пролећна изложба цртежа Удружења ликовних уметника Крагујевца. Сазнаћемо име овогодишњег добитника традиционалне награде „Љубица Филиповић”, коју додељује то удружење.

Утиске о својој изложби „Љубав и мода”, која се затвара вечерас у Малој галерији УЛУПУС-а, поделиће с нама ликовна уметница Тамара Миодраговић. Инспирацију за радове пронашла је у старинским разгледницама, бавећи се темама љубави, заљубљености, али и удварања, које сe ‒ као и њене слике ‒ мењало током времена.Финале Такмичења за франкофону песму, традиционалног надметања певача узраста од 13 до 28 година у Месецу франкофоније, биће одржано током викенда у Нишу. У оквиру финала, биће приказан краткометражни документарни филм „Поново проживети свој живот” Настасје Буђевац, Нишлијке која живи и ради у Паризу. Филм је настао прошле године у Летњем кампу париске филмске школе „La Femis”.

Емисију уређује и води Невена Матовић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи