Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

Филмски и књижевни критичар, публициста, новинар и бескомпромисни јавни интелектуалац чије се име у низу деценија учврстило као културна и морална институција на овом простору Милан Влајчић, преминуо је 9. фебруара прошле године, а у Југословенској кинотеци синоћ је свечано отворен његов легат. На свечаности је представљена и постхумно објављена књига из Влајчићевог пера „Кавијар за сиротињу”, у издању уметничког друштва „Градац”.

Вечерас почиње 20. јубиларни Београдски фестивал игре у Опери и театру Мадленијанум, под слоганом „Заједно, ми славимо игру!”. Фестивал ће беседом званично отворити балет мајстор Антонио Коландреа пред наступ трупе „Интроданс” из Холандије, а остале представе светских ансамбала играју се на сценама Атељеа 212, Битеф театра, ЈДП-а и новосадског Српског народног позоришта.

У Културним круговима доносимо и приче из Париза. У Културном центру Србије отворена је изложба „Три године Укрштених резиденција у области стрипа између Француске и Србије”, на којој је представљено 60 радова шест аутора и ауторки који су учествовали у овом програму, као и изложба стрип-аутора Саше Ракезића алијас Александра Зографа „Речи у рату или о (не)могућностима сведочења”.

Најавићемо и изложбу „Хелена, сербиае регина“, која ће свечано бити отворена вечерас у новооснованој Галерији Академије уметности у Новом Саду, као и наставак директних преноса из Метрополитена ове суботе на Радио Београду 2 и оперу „Лоенгрин” Рихарда Вагнера.

Емисију води Тања Живковић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара