Читај ми!

Еколошки магазин

Дивљи кувар

 

Комерцијални сектор у Београду годишње баци више од четрдесет хиљада тона хране - показује истраживање Центра за унапређење животне средине. Највише бацају ресторани брзе хране, најмање хотели, а између су школе и вртићи. Када се томе додају и резултати о бацању хране у домаћинствима - Београд је на неславном првом месту по претварању хране у ђубре. О томе говоре Ивана Јовчић и Владан Шћекић.

Где смо ми, а где је Норвешка када је у питању однос према природи; зашто се нећкамо око литијума - зато што су нам и раније много обећавали или што се обећање представника Рио Тинта да ће обучити екипу која ће да их контролише, нежно речено - опире логици? Чућете Јована Мемедовића и Милана Ћулибрка.

Травар Момчило Антонијевић у новој књизи сабрао је рецепте са дивљим, лековитим и мирисним биљем. Уз сваки иде и QР код који вас води на Јутјуб, где можете да видите како се јело прави. Уз, рецимо, јела од сремуша, ратлук од зове и дивљих боровница, уз узбудљиво пиће Драматичњак, ту су и приче о људима који су изабрали пут дивљине и природе.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом