Читај ми!

Гени и храна

Шта је то што утиче на формирање нашег укуса према некој храни?

Да ли су то гени или културолошке навике? Мада многи верују да је окружење у којем живимо то које обликује наше наклоности, италијански генетичар Паоло Гаспарини убеђен је да су за то одговорни гени. Да би обезбедио доказе за своју хипотезу, Гаспарини је 2007. године покренуо пројекат „Марко Поло", у оквиру којег у земљама дуж традиционалног Пута свиле врши специфично циљана испитивања локалних становника - њихове ДНК и склоности спрам одређених укуса.

Овом истраживању посветили смо данашњи Пут свиле. Звучну пратњу Гаспаринијевој експедицији пружиће уметници који негују традиционалну музику земаља Централне Азије - Азербејџана, Јерменије, Туркменистана, Узбекистана, Казахстана, Киргистана...

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се