Читај ми!

Еколошки магазин

Чорба од чоколаде

На добробит свом народу, за његово телесно здравље и економију, јеромонах Јеротеј написао је први српски кувар, користећи знање које је стекао кувајући за митрополита, касније патријарха српског, Јосипа Рајачића. Ова триста два рецепта, далеко од онога како замишљамо монашку трпезу, говоре о читавом историјском контексту, са просветитељством које се одразило и на гастрономију - потребна је храна која помаже да се боље мисли. Данас, сто шездесет и пет година касније, у веку у коме је храна уздигнута на ниво култа, још може много тога да се научи од Игњатија Драгановића. Причу о првом српском кувару испричаће вам Тамара Огњевић, историчарка уметности.

Скоро да нема локалне заједнице без проблема у животној средини. Захтевајући решења, грађани се широм Србије све више уједињују и једни другима пружају подршку. Најугроженији су вода, ваздух и земља, а они су заједнички. Наши.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом