Маја Херман Секулић

Можете чути како своје стихове говори Маја Херман Секулић.

Маја Херман Секулић (Београд,1949) је међународно признати песник, романописац, есејиста. Докторирала је 1985. на Универзитету Принстон (Њу Џерзи, САД). Последњих година живи између Београда и Њујорка. Члан је Удружења књижевника Србије, Српског књижевног друштва, српског и америчког ПЕН-а и Песничког друштва Америке (ПСА). Предавала је на Принстону и Ратгерсу, била гост-предавач на универзитетима Харвард, Колумбија, Ајова. Поред академског рада, уређивала је и часопис Night, у Њујорку. Стални је сарадник многих наших новина и књижевних и других часописа.

Објавила је збирке песама, романе, критике, есеје, приказе, предговоре, капиталне преводе и критичка издања књига светских писаца, великих теоретичара, нобеловаца и млађих аутора, чија су имена и нови појмови значајно обогатили нашу теорију књижевности и културу.
Њена дела су превођена на више светских језика.

Песничке збирке: Камерографија, или њујоршки сн(имц)и, Картографија: Северно-јужни пролаз, Из музеја лутања, Из пусте земље/Out of the Waste Land, Госпа од Винче, Силна Јерина/The Mighty Irina.

Уредник емисије: Вељко Жујовић

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се