Речено и прећутано

Хлеб насушни биће бољи?

 

Влада Србије је усвојила правилник о класификацији пшенице који предвиђа да се само висококвалитетно зрно може користити за људску исхрану. Како се могло чути, Влада се на овај корак одлучила због све чешћих притужби грађана на квалитет хлеба.

На који начин ће ова одлука утицати на све у ланцу производње хлеба: произвођаче пшенице, откупљиваче, пекаре али и на потрошаче? Како ће се то одразити на извоз? Да ли ће јефтини бели хлеб нестати са полица? На који начин ће квалитетнија пшеница утицати и на укус других пекарских производа?

Ова и друга питања поставићемо агроекономисти Милану Пространу и потпредседнику Националне организације потрошача Зорану Николићу.

Аутор и водитељ: Светлана Јајић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом