Дионис

Емисија за љубитеље живота

Припремање сира данас је наука колико и уметност. Вековна мистериозна игра микроорганизама у млеку усмерава груду сира ка жељеном облику, боји и укусу. Вода, ваздух, ветрови, трава, ароматично биље, дају сиру природни печат квалитета по коме се препознаје и зато се чувеним сиревима добро зна географско порекло.

А какав печат носе наши познати сиреви: хомољски, златиборски, дурмиторски, пљеваљски, пиротски, сомборски, ливањски, али и неки потпуно нови и егзотични сиреви - могли су да сазнају посетиоци Фестивала сира, који је прошле недеље одржан у Београду, у Миксерхаусу. И ми смо били тамо...

Музички уредник: Ивана Ђорђевић

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом