Културни кругови: Арс сонора

Актуелни догађаји из света културе и најважнији музички догађаји

 

У првом делу празничног издања емисије Културни кругови информисаћемо вас о актуелним догађајима из света културе. Чућете извештај са Берлинског међународног филмског фестивала, говорићемо о изложби Снежане Скоко "Шта се дешава? - Сусрети уметности", која је недавно отворена у Музеју примењене уметности, а биће речи и о премијери у зрењанинском Народном позоришту "Тоша Јовановић" - представи "Човек је човек", коју је по тексту Бертолда Брехта режирала Анђелка Николић. Моћи ћете да чујете и звучну забелешку са Другог "Филозофског театра" на сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду, у оквиру којег ће бити представљена нова књига филозофа, писца и преводиоца Срећка Хорвата "Радикалност љубави".

Најважније музичке догађаје у Београду током протекле недеље приказује тематски блок Арс сонора, који уређује и води Зорица Премате. Такође ћемо представити најновији компакт-диск "Монтенегрин дуа", који чине гитаристи Горан Кривокапић и Данијел Церовић, а који је објавила чувена кућа NAXOS.

Чућете и како су протекли: концерт "Београдских симфоничара" и контрабасисте Душана Костића; наступ виолинисте Хагаја Ђахама уз гудаче Београдске филхармоније; и како су оба Шопенова концерта свирали пијаниста Павле Крстић и Уметнички ансамбл "Бинички".

Eмисију припрема и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара