Културни кругови: Арс сонора

Актуелни догађаји из света културе и најважнији музички догађаји

 

У првом делу празничног издања емисије Културни кругови информисаћемо вас о актуелним догађајима из света културе. Чућете извештај са Берлинског међународног филмског фестивала, говорићемо о изложби Снежане Скоко "Шта се дешава? - Сусрети уметности", која је недавно отворена у Музеју примењене уметности, а биће речи и о премијери у зрењанинском Народном позоришту "Тоша Јовановић" - представи "Човек је човек", коју је по тексту Бертолда Брехта режирала Анђелка Николић. Моћи ћете да чујете и звучну забелешку са Другог "Филозофског театра" на сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду, у оквиру којег ће бити представљена нова књига филозофа, писца и преводиоца Срећка Хорвата "Радикалност љубави".

Најважније музичке догађаје у Београду током протекле недеље приказује тематски блок Арс сонора, који уређује и води Зорица Премате. Такође ћемо представити најновији компакт-диск "Монтенегрин дуа", који чине гитаристи Горан Кривокапић и Данијел Церовић, а који је објавила чувена кућа NAXOS.

Чућете и како су протекли: концерт "Београдских симфоничара" и контрабасисте Душана Костића; наступ виолинисте Хагаја Ђахама уз гудаче Београдске филхармоније; и како су оба Шопенова концерта свирали пијаниста Павле Крстић и Уметнички ансамбл "Бинички".

Eмисију припрема и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено