Партиципација Рома у јавним институцијама

Представници Националног савета Рома одржали састанак са Повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић и њеним сарадницима. Разговарано је о проблемима и потенцијалним случајевима дискриминације ромске националне мањине као и о изазовима у области образовања и запошљавања Рома, каже за вечерашњи Свет Рома Далибор Накић, председник Националног савета ромске националне мањине.

Поводом обележавања годишњице потписивања Зеничке резолуције која је потписана 26. маја 1942. године, на згради некадашње медресе у Зеници откривена је спомен-плоча. Зеничка резолуција представља један од важних момената у историји борбе за људска права и заштиту угрожених група, посебно Рома, током Другог светског рата на простору бивше Југославије.

Емисију припрема и води Уна Бериша.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије