Читај ми!

Како привући и задржати запослене - и даље највећи изазов за домаће компаније

Најпосећенији сајт за запошљавање у Србији Poslovi.infostud.com, и ове године је спровео истраживање о томе са којим се изазовима сусрећу компаније у нашој земљи и како на њих одговарају. Истраживање је обухватило различите индустрије, а показало је да су највећи изазови за компаније свих величина и даље привлачење кандидата и задржавање запослених, мада се то нешто лакше превазилази у односу на претходну годину. Такође, истраживање је показало и да је рад од куће све мање популаран у компанијама. Ово су само неки од резултата које ћемо у целини представити у разговору са Милошем Туринским, ПР менаџером сајта Poslovi.infostud.com.

Током викенда за нама, као и сваког 25. маја, обележен је Међународни дан нестале деце. Зашто најчешће асоцијације на нестанак деце - а то је отмица - нису и најчешће ситуације у којима се то дешава, какав је значај, али и домет у нашој земљи недовано успостављеног и први пут покренутог система узбуњивања "Пронађи ме", а шта пружа позив Европског броја за несталу децу 116 000 који за Србију већ 12 година води АСТРА - анти-трафикинг чућемо од наше гошће Јасмине Крунић, координаторке јавних политика у тој организацији.

Најавићемо и премијеру документарног филма „АрхеологИја: 140 година Српског археолошког друштва (САД)“, насталог у копродукцији Удружења „Шта хоћеш“ са САД, а који ће премијерно бити приказан прве вечери 24. Међународне смотре археолошког филма у Народном музеју Србије.

"Баштинећи традицију Српског археолошког друштва дугу 140 година, у земљи у којој је свега 220 археолога ангажовано на заштити културног наслеђа, успели су да значајно утичу на промену законодавства у тој области. (...) у атмосфери неокласицистичке урбаности града Сомбора, двадесетак представника САД показује изузетну храброст и одлучност да учине све у јавном интересу како би сачували археолошко наслеђе. Овај документарни филм део је мини серије „АрхеологИја“ која истражује напоре ове борбене организације у очувању вишеструко угрожене археолошке баштине Србије" - каже се, између осталог, у најави премијере. Још детаља сазнаћемо од редитеља и сценаристе Растка Шејића.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије