Читај ми!

Шта доноси први Закон о вештачкој интелигенцији?

Вештачка интелигенција последњих година напредује невероватном брзином. Појављују се нови модели, примена је све шира, а истовремено расте и забринутост за то какве би последице могле бити од њене неконтролисане употребе. Државе чланице Европске уније одобриле су закон који има за циљ услађивање правила о вештачкој интелигенцији, такозвани Акт о вештачкој интелигенцији. Реч је о првом акту те врсте у свету, који може да постави глобалне стандарде за законодавство о вештачкој интелигенцији. Шта доноси овај историјски закон сазнаћемо од Љубомира Кљајића, експерт за етичку примену система вештачке интелигенције.

Злато поново достиже рекордне вредности за једну унцу и то више готово да није изненађење. Али цена сребра свакако јесте. Цена сребра у протеклих 25 година стално расте. За четврт века забележен је импресиван скок од чак 575 одсто! Једна унца сребра је почетком миленијума коштала око четири долара, док данас вреди 27 долара. Исплатили се улагати у сребро и каква је будућност овог племенитог метала разговарам са Зораном Павловићем, економским стручњаком.

Необично удружење деце и пензионера глумаца „Београдски старишани и малишани“ постоји три године, а настало је са идејом да се на позоришној сцени окупе различите генерације. Иза њих је на десетине заједничких представа и наступа. А данас говоримо о једној коју ћете моћи да видите вечерас у позоришту Душко Радовић. Наиме, реч је о представи Породични циркус за децу и осетљиве, коју ће најавити Ирена Адамовић сценариста и редитељ.

Наша кућа РТС укључена је у двогодишњи пројекат Еразмус плус “Дигивизија-дигитални медији и апликација за младе“ пројекат води
турски национални сервис ТРТ, а укључени су и партнери из Аустрије,
Мађарске и Малте. У оквиру пројекта млади ће проћи обуке за тренере у областима дизајнирања виртуелног садржаја, производње дигиталних садржаја или примене вештачке интелигенције и иновација у радиодифузији.

Овог понедељка глас из Тонског архива Радио Београда биће глас дугогодишњег тон мајстора Радомира Раше Раданчића. Он је са екипом техничара омогућио први живи пренос фудбалске утакмице, као и пренос са прве параде одмах по завршетку Другог светског рата. О том времену и условима у којима се радило са Радомиром Раданчићем је 1978-године разговарао новинар Никола Мирков.

Уредник и водитељ Николина Миљковић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије